Module 3: Fondsen vinden

Nederland kent duizenden fondsen, met elk een eigen beleid en eigen doelstellingen. Men kent de lokale fondsen meestal wel, maar er zijn er nog veel meer! Hoe vind je meer fondsen die passen bij jouw organisatie/project?

Doelgroep:
Vertegenwoordigers van organisaties met vrijwilligers, die daadwerkelijk fondsen willen aanschrijven en die graag meer geschikte fondsen willen vinden. Men heeft al ervaring met het aanschrijven van fondsen of heeft eerder de module Inleiding in fondsenwerving gevolgd.

nathan-bingle-690205-unsplashProgramma:
De deelnemers aan de slag om een lijst met fondsen te inventariseren, die geschikt zijn voor hun organisatie/project. Daarbij wordt gebruik gemaakt van fondsenboeken en verschillende andere zoekmogelijkheden worden uitgelegd. Deelnemers mogen (als zij hierover beschikken) een eigen Fondsenboek meenemen en ook eigen tablet of laptop is handig.

Resultaten:
Deelnemers gaan naar huis met een lijstje met geschikte fondsen en zijn beter in staat ook daarna nog meer geschikte fondsen te vinden.

Tijdsinvestering:
Deze module wordt doorgaans in 2 à 2,5 uur gegeven. Het verdient aanbeveling om deze module vooraf te laten gaan door module Inleiding in fondsenwerving.

Terug naar het overzicht