Creatiesessie

Wanneer mensen hun hoofd met hun hart verbinden, gaan hun handen vanzelf de goede dingen doen. Met als het ultieme doel met plezier in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.
Dat is het motto van Stichting Werklust. In de praktijk blijkt echter vaak dat als je een droom najaagt, je ook vanzelf allerlei hindernissen tegenkomt. Of moeilijkheden die je in je eentje maar lastig kunt oplossen. Aan de andere kant zijn er heel veel mensen, die graag iets willen betekenen voor een ander. Die vanuit hun eigen passie graag iets willen betekenen voor iemand met een droom. Maar hoe vinden ze elkaar?

Stichting Werklust organiseert regelmatig Creatiesessies om mensen met een droom in contact te brengen met een groep mensen die wil meedenken, doorvragen en die actief wil helpen om de droom dichterbij te brengen.

Hoe werkt een Creatiesessie?

Bij een Creatiesessie is de HARTwerker het stralende middelpunt. Deze deelnemer heeft een doel, een droom. In een groep van 6 tot 12 deelnemers krijgt de HARTwerker de ruimte om te vertellen hoe de droom eruit ziet, maar ook welke hindernissen hij of zij ziet bij het verwezenlijken ervan. Vervolgens stellen de andere deelnemers in de kring vragen om het verhaal nog helderder te krijgen.
tim-marshall-114623-unsplash.jpg
In het laatste deel geven de deelnemers iets uit hun EIGEN keuken om de droom van de HARTwerker verder te helpen realiseren (bijvoorbeeld: ik doe je boekhouding, ik maak je website, ik ga je coachen, ik lever je klanten, ik word je vraagbaak, ik maak een muziekstuk voor je etc.).

Zij bieden dat wat de HARTwerker wellicht kan gebruiken om de (grote) stap te maken: te kunnen werken vanuit zijn of haar passie. De HARTwerker is leidend en bepaalt uiteindelijk zelf op welke aanbiedingen hij/zij ingaat.

Per sessie zijn er altijd 2 rondes met 2 verschillende HARTwerkers.

Geïnspireerd geraakt? Doe je mee?

Op deze site kun je zien welke Creatiesessies eraan komen. Je kunt je daar ook direct voor opgeven.

Wil je zelf een keer een Creatiesessie organiseren voor jouw eigen organisatie of doelgroep? Of eentje in je eigen regio? Laat het weten, dan gaan we er samen mee aan de slag. Neem vrijblijvend contact op met Ariënne Groenewoud, telefoon 06-150 670 55 / arienne@raakhelder.com.