Module 1: Inleiding in fondsenwerving

Van organisaties wordt meer en meer gevraagd om creatiever te zijn als ze zichzelf niet kunnen bedruipen. Er zijn meer mogelijkheden dan mensen soms denken. Voor de beginnende fondsenwerver levert deze module waardevolle info op. Wie al meer ervaren is haalt er altijd weer iets nieuws uit en kan antwoord krijgen op vragen die betrekking hebben op zijn/haar eigen ervaring.

Doelgroep:
Vertegenwoordigers van organisaties die weinig of geen ervaring hebben met fondsenwerving of die hun kennis willen opfrissen.

Programma:
Deze module geeft antwoord op de vraag “Hoe kom ik aan extra middelen voor mijn organisatie en/of mijn project(en)?” Daarbij komen allerlei verschillende vormen van financiering aan de orde, waaronder: Sponsoring – Vermogens)fondsen – Donaties door particulieren – Subsidies – Serviceclubs benaderen – Fundraisingacties – Crowd funding.

Resultaten:christian-dubovan-686398-unsplash.jpg
Deelnemers krijgen inzicht in de mogelijkheden en doen veel ideeën op om daadwerkelijk zelf met fondsenwerving aan de slag te gaan.

Investering:
Deze module kan in een tijdsbestek van 1 uur tot 1,5 uur worden gegeven en kan dan ook goed worden gecombineerd met 1 van de andere modules uit het cursuspakket.

Terug naar het overzicht