Module 2: Van idee naar uitgewerkt plan!

(inclusief Begroting & Dekkingsplan opstellen)

Als je wilt fondsenwerven is het van belang dat je goed kunt omschrijven wat je van plan bent te gaan doen en wat de uitvoering van dat plan gaat kosten. Veel fondsen vragen om een plan van aanpak of een projectplan. In de praktijk blijkt dat veel organisaties het lastig vinden om zo’n plan zelf te schrijven.

Doelgroep:
Vertegenwoordigers van organisaties die daadwerkelijk fondsen willen gaan aanschrijven, maar die het lastig vinden een goed plan te schrijven en/of een begroting / dekkingsplan op te stellen.

nordwood-themes-483520-unsplash.jpgProgramma:
Deelnemers gaan onder begeleiding actief aan de slag met het opstellen van:

  • Projectplan of plan van aanpak
  • Begroting (de kosten van mijn plan) en dekkingsplan (hoe gaan we dat allemaal betalen?).

Na de 1e avond kunnen de deelnemers een conceptplan met bijlagen schrijven. Op de 2e avond worden alle plannen besproken en verder aangescherpt.

Resultaten:
Deelnemers gaan naar huis met een goed plan, inclusief begroting en dekkingsplan en kunnen ook in de toekomst gemakkelijker andere plannen schrijven.

Tijdsinvestering:
Deze module wordt bij voorkeur gegeven in 2 delen. Het verdient aanbeveling om het eerste deel te starten met de module Inleiding in fondsenwerving. Dan zijn termen al meer bekend en hoeft de bedoeling van plan en bijlagen niet meer te worden toegelicht.

Terug naar het overzicht