Jump Movement in de praktijk

Logo 's Heeren Loo

Het Westerhonk Jumpt!

Het Westerhonk in Monster (Westland) is één van de locaties van ’s Heeren Loo. Een uniek zorgpark, waar mensen met en zonder een verstandelijke beperking wonen, werken en recreëren. De medewerkers van het Westerhonk hebben in 2017 kennis gemaakt met de Jump Movement gespreksmethode. Een aantal van hen is opgeleid tot Jumpstarter. Zij faciliteren en begeleiden Jumpgesprekken, bijvoorbeeld tussen collega’s, maar ook met cliënten.
Hieronder een verslag van een Jumpgesprek met 17 medewerkers (eerder verschenen in de interne nieuwsbrief van het Westerhonk).

IMG_8963

“Ik krijg ruimte om het verschil te maken”

Op 13 februari 2018 stapte Sandy Nijenhuis op de zeepkist. Ze vertelde over de Jump Movement methode waarmee je tijdens de medewerkersdagen al kennis hebt kunnen maken. Het is eenvoudig: in zeven stappen krijg je de ruimte om over je uitdagingen te praten en tot een verbeterafspraak te komen met jezelf. Je grijpt hiermee je eigen kans en gebruikt eigen mogelijkheden om je werk nog leuker te maken of om nog betere zorg te verlenen. De Jump tijdens de zeepkistbijeenkomst ging over het thema: “Ik krijg de ruimte om het verschil te maken”. Sandy en Ariënne Groenewoud van Jump Movement lieten je er in viertallen over praten.

Mooie gesprekken

Samen met elkaar zijn we op weg naar Het Westerhonk 2.0, waarin we behouden wat goed is en veranderen wat kan en moet voor de beste zorg voor de cliënten. We gaan daarbij voor zelforganisatie, eigen regie en een goede aanspreekcultuur.
Er ontstonden mooie gesprekken in de viertallen, over jouw kansen om hier het verschil te maken en hoe je deze kansen kunt pakken. Elke deelnemer gaf daarin zichzelf tips en nam besluiten. Want daar gaat het om bij de Jump: je spreekt namens jezelf en beslist namens jezelf; de ander luistert zonder oordeel naar je en geeft je de mooiste complimenten.

Jumpstarters helpen graag

Wist je dat Het Westerhonk een aantal Jumpstarters heeft die je kunt vragen te helpen met een Jump? Je kunt Jumpen met z’n tweeën of meerderen, met teamcollega’s of in je woning in de driehoek bijvoorbeeld voor een planbespreking met een cliënt, verwant en begeleider. Met een toepasselijke vraag als lonkend perspectief, kunnen goede gesprekken ontstaan. Je collega-Jumpstarters stelden zich al eens aan je voor in een voorgaande nieuwsbrief.

Speciale Jump-app

Er is een handig hulpmiddel voor een Jump bij ’s Heeren Loo. Download via apple of android de app Jump Movement op je telefoon en selecteer ’s Heeren Loo. Je kunt dan eenvoudig het aantal deelnemers kiezen en het aantal minuten die hij/zij krijgt voor elke Jump-stap.

Ook een ervaring opdoen met Jump Movement?