Module 8: Serviceclubs en fundraising

Nederland kent heel veel serviceclubs, die doorgaans lokaal (of beperkt regionaal) georganiseerd zijn. Denk aan Rotaryclub, Lions club, etc. Deze clubs hebben onder meer als doelstelling dat zij bijdragen aan lokale projecten, maar ze zijn niet altijd in staat om zelf relevante maatschappelijke projecten te vinden. Ook zijn er nog veel vooroordelen over serviceclubs. Tijd dus voor een goede kennismaking over en weer!

Doelgroep:
Vertegenwoordigers van organisaties, die op lokaal niveau een maatschappelijk doel nastreven.

Programma:
In deze cursus vertellen we meer over de soorten acties, die serviceclubs kunnen organiseren ten behoeve van lokale en/of regionale projecten. We laten een aantal aansprekende voorbeelden de revue passeren. Zo mogelijk betrekken we een of meer vertegenwoordigers van lokale serviceclubs bij deze avond. Zij kunnen hun eigen visie geven en de deelnemers kunnen direct contact met hen leggen.
We gaan ook in op fundraising acties die verenigingen en stichtingen zelf kunnen doen om aan geld te komen. joshua-j-cotten-1141687-unsplash.jpg

Resultaten:
Deelnemers weten welke serviceclubs er zijn, krijgen inzicht in de mogelijkheden en leggen zo mogelijk direct contact met één of meer serviceclubs.
En ze hebben met elkaar een idee wat ze zouden kunnen doen om zelf een fundraising actie op te zetten.

Tijdsinvestering:
1 avond (of ochtend of middag) van 2 tot 2,5 uur

Terug naar het overzicht