Module7: Presenteer jezelf!

(en vind nieuwe leden,  vrijwilligers, bestuursleden, samenwerkingspartners of donateurs)

Of je nu naar een netwerkbijeenkomst gaat of een informatiekraam van je organisatie gaat bemannen, het is handig te weten hoe je jezelf en je organisatie presenteert en wat de beste manieren zijn om in contact te komen met nieuwe leden, vrijwilligers, bestuursleden, samenwerkingspartners of donateurs.

Voor sommige mensen is contact leggen met onbekenden een tweede natuur, anderen vinden het verschrikkelijk lastig, maar met een paar tips wordt het makkelijker en… leuker!

Doelgroep:
Vertegenwoordigers van organisaties, vrijwilligers die een informatiekraam bemannen, die het lastig vinden om een goed verhaal te vertellen over hun organisatie of die het moeilijk vinden om onbekenden aan te spreken.

Programma:
In deze leuke, interactieve bijeenkomst komt aan de orde:

  • De elevator pitch: hoe vertel je in minder dan 30 seconden wat jouw organisatie doet en voor wie? En hoe houd je de aandacht van de ander vast?
  • Zie je op tegen netwerken? Ontdek hoe het leuker en effectiever kan.
  • Vaststellen wat je wilt bereiken, welke doelgroep daarbij past en hoe je die effectief kunt aanspreken.
  • Hoe kun je vragen wat je nodig hebt en hoe ga je om met afwijzingen?
  • Follow up. Hoe zorg je ervoor dat jouw inspanningen leiden tot concrete resultaten?
  • Als de cursus uit twee delen bestaat kunnen we het geleerde op de tweede avond nog eens oefenen. Ook is er dan meer tijd voor het oefenen met het geven van een korte speech of het geven van een presentatie over de eigen organisatie. In de cursus zullen deelnemers ontdekken hoe ze dat het beste kunnen doen op een manier die bij ze past.

nycholas-benaia-747453-unsplashResultaten:
Deelnemers gaan met een plan aan de slag. Zij kunnen zich met meer zelfvertrouwen opstellen, omdat zij negatieve reacties niet persoonlijk nemen. En omdat ze beseffen dat zij niet alleen iets vragen; zij hebben ook iets te bieden aan de mensen die ze aanspreken.
Voor deelnemers die een presentatie willen of moeten geven voor een groep geldt dat zij deze meer op hun eigen manier leren neerzetten en ze zullen met meer zelfvertrouwen het woord nemen.

Tijdsinvestering:
2 avonden of dagdelen van 2 tot 2,5 uur

Terug naar het overzicht